top of page

VEM ÄR JAG?

Jag heter Monika Sasse och kommer ursprungligen från Borås. Jag har flyttat runt i Skåne och Östergötland och på diverse vägar hamnade jag i Örebrotrakten 1992.

Nu bor jag i Glanshammar, ett litet samhälle 15 km öster om Örebro.

Jag började med hund 1978 efter att jag tidigare hållit på och tävlat hoppning med hästar. Jag tog över en "galen" labrador och försökte tävla i appellklass med mindre lyckat resultat. Men mitt intresse för hundsporten vaknade.

Jag höll på med häst och hund parallellt ett par år och det finns mycket likheter där emellan.

Kortet är taget 1987 på mig och Trollstigens Salto. Han var min tävlings- och tjänstehund.

 • 1983 blev jag tvungen att ta bort labradoren och skaffade då min första schäfer. Genast kände jag att det var "min ras". Hunden hette Trollstigens Salto.

  Med honom kom jag raka vägen till elitskydd. Därefter tävlade vi elitspår. Den största meritern vi erhöll var att vi kom 2:a på tävlingen "Utmaningen" i Stockholm, vilket var ett innofficiellt lag SM i skydd. Salto blev även min första väktarhund.
   

 • 1989 var jag färdig bruksprovsdomare.
   

 • 1991 råkade jag ut för en bilolycka vilket resulterade i en wiplashskada och jag blev förtidspensionär. Då jag inte längre kunde förbruka bra hundar ville jag åtminstone försöka producera bra hundar.
   

 • 1992 gick jag en uppfödarkurs i SKK:s regi innan jag startade min uppfödning.
   

 • 1993 tog jag min första valpkull och därmed startade jag min kennel. Jag bedriver den i liten skala. För mig är det viktigt att individerna är friska och mentalt stabila. Min strävan är att alla valpar ska Hd och Ad-röntgas samt MH-testas.

bottom of page